Csordás Tibi (Fiesta)

Műsormegrendelés:

06 30 948 3539
06 1 413 0095

TASKO_Logo_175x69

TASKO koncert műsorszervező iroda – fellépés, koncertszervezés. // Taskókoncert Kft.  

E-mail: info kukac koncertszervezes.hu

FIESTA – KEZDETEK          

 

A fiesta zenekar két tagja nem más mint Knapik Tamás és Csordás Tibor, állításuk szerint, nagyon régóta ismerték egymást. Karrierjük legelején mindketten különböző zenekaroknál játszottak rockzenét. 

Még a 90′-es években egy karib tengeri hajón lépett fel Tamás, egy úgynevezett szalonzenekarral, s több éven át Puerto Rico-ban élt. Ám ezt követően, miután visszaköltözött Magyarországra, személyesen felkereste Tibort, hogy vele akar alapítani egy Fiesta zenekart, Csordás természetesen elfogadta az ajánlatot. Mindketten azt álítják, hogy az a céljuk, hogy  egy tradicionális latin-amerikai zenét a mai populáris irányzatokkal összekeverve színesebbé tegyék Magyarországot.

FIESTA – KARRIER 

2001-ben jelent meg a zenekar első albuma a Hozzámtartozol (Stúdióalbum), melyet 2x platinalemezzel lehet minősíteni. 2001-től 2007-ig minden évben jelent meg egy albumuk. 2008-ban a Viva Comet jelölte őket a Legjobb Együttes díjjára. Slágerlistára került 11 zenéjük (melyet a diszkográfiában tekinthetsz meg).

Az Emi Zene Kft egy szerződést ajánlott fel nekik 2000 augusztusában, melyet el is fogadtak. Ebben az évben látott lapvilágot a két kislemezük: a Jött a nyár veled és az Angelina c. zenékből. A Nem Késő Még dalból készült el a harmadik kislemezük, amelyet sok vendégelőadó is elénekel, pl:  : Széles Iza, Emiló, Farkas Zsófia, Deák Bill Gyula, Péter Szabó Szilvia (NOX) és Skrapits Erik (No Thanx).

A Nem Késő Még c. dal támogatta a(z)  Erős Antónia Egy Csepp Figyelem Alapítványának cukorbetegség alapítványt. A zenekar 1999-től 2012-ig aktív volt. 

CSORDÁS TIBORRÓL 

Budapesten született 1971. február 20-án. Az együttesük énekese volt, s a dalszövegeket is ő maga írta. Gyermekkorában imádott sportolni. Amikor 8 éves volt egy karate egyesület egyik tagja lett, s járták az országot, különböző bemutatókon vettek részt. Azt állítja, hogy sportkarrierje ennél a pontál megállt, ám szeret motorozni, és konditerembe is jár, emelett focizik. 14-15 éves kora óta érdekli a zene, és az éneklés. Érdekesség, hogy a Junkiessel együttessel is zenét egy kisebb idejig. Tibor azt állítja, hogy ő nem az a férfi, akit a hasán keresztül lehet megfogni. Azt mondja, hogy nem szeret enni, csak kevés kedvence van, de a meggyes pitét azt nagyon szereti. Az egyik kedvenc filmje az Önpusztítók. A kedvenc színészei közé tartozik Bruce Willis, Brad Pitt és George Clooney. Kedvenc énekesei: Sebastian Bach, Ginger, és Bryan Adams. A kedvenc színei beterítik az egész szobáját, az pedig nem más mint a bézs és vajszínű árnyalatai.